Malerklatter andre steder end der, hvor de skal være - Malprivat.dk

Malerklatter andre steder end der, hvor de skal være

Alle, der har prøvet at male selv, ved, at nogle gange ender malingen andre steder end der, hvor den skal. Det kan være på mursten, fliser, træ eller dit tøj. Og det er selvfølgelig irriterende. Det åbenlyse råd er selvfølgelig, at du skal trække i noget tøj, som du ikke bliver ked af, hvis der kommer lidt malerpletter eller –stænk på, men skulle det alligevel ske, at du rammer noget tøj, som ikke var meningen, så kan du få malingen af på nedenstående måde. Inden du begynder at fjerne malingen, er det vigtigt, at du fjerner så meget af malingen som muligt ved at skrabe eller tørre det af.

Tøj:

Der er lidt forskel på, om malingen fortsat er våd, eller om den er tørret ind, når du skal have det af tøjet.

Hvis det er vådt, så gør følgende:

1: Vend tøjet på vrangen og begynd at spule så meget maling af med en hård stråle varmt vand - sørg for, at massere malingen godt ud, ligesom når du renser ruller og pensler.

2: Gnid vaskemiddel og varmt vand ind i malerpletten og brug en klud til at duppe malingen af med.  Hvis det er nødvendigt, så gentager du processen. Hvis ikke du kan få skyllet pletten væk, kan du bruge brun sæbe, som du masserer godt ind i pletten med hænderne. Tag gummihandsker på, da brun sæbe godt kan irritere huden. Hvis du bruger brun sæbe, så fold tøjet sammen og lad det trække natten over. Dagen efter gør du pletten med brun sæbe våd. Hvis det er muligt, så forsøg kun at pletten med sæbe på våd. Herefter skal du massere sæben godt ind i stoffet. Og så lader du det ligge i blød i cirka et døgn. Derefter skyller du godt, inden du vasker tøjet i vaskemaskinen.

3: Hvis de tre ovenstående punkter ikke virker, så kan du bruge isopropylalkohol og neglelakfjerner. Sidstnævnte skal du dog være lidt påpasselig med, da det kan ødelægge syntetiske stoffer, så det er vigtigt, at du læser, hvilket produkt dit tøj er lavet af. Du kan også sende tøjet til rens i håb om, at de kan fjerne det.

Hvis du nu først opdager pletten, når malingen er tørret ind, så kan du få den væk ved at gøre følgende:

1: Put tøjet i en plasticpose, hvorefter du masserer pletten gennem plastikken. Forsøg at få så meget maling af som overhovedet muligt.

2: Vask tøjet i vaskemaskinen. Hvis pletten stadig ikke er gået helt af, brug samme fremgangsmåde som ved våd maling.

Hvis du har fået oliebaseret maling på tøjet, skal du gøre følgende:

1: Læs først og fremmest instruktionen på malerbøtten. Hvis ikke der er en instruktion, så skal du sørge for at gøre følgende, inden malingen tørrer:

2: Put hvid sprit, terpentin eller en pletfjerner på en klud eller en svamp og placer dit tøj på et stykke køkkenrulle med pletten nedad. Brug kluden eller svampen til at duppe på pletten. Skift køkkenrullen ud, hvis det er nødvendigt. Du skal være opmærksom på, at der er nogle tekstiler, der ikke kan tåle at få hvid sprit på sig, så læs på tøjet, hvilket produkt det er lavet af.

3: Gnid pletten ind i vaskemiddel og lad det ligge i blød natten over.

4: Inden du putter tøjet i vaskemaskinen så skrub pletten en sidste gang med vaskemiddel med enten en svamp eller en klud. Derefter smider du tøjet i vaskemaskinen. Hvis det stadig ikke er væk, så send tøjet til rens.

Fliser, vægge, mursten:

Hvis uheldet er ude, og du har ramt fliser eller væg, så kan du bruge enten brun sæbe, kaustisk soda eller en varmepistol til at fjerne det med.

Det gør du på en af følgende måde:

1: Smør et lag brun sæbe på træet og dæk det til med husholdningsfilm. Efter nogle dage fjerner du husholdningsfilmen, og så kan du fjerne malingen med en spartel.

2: Du skal opløse cirka 60 gram kaustisk soda i en halv liter vand og putte det på træet. Dæk det af med husholdningsfilm. Efter cirka tre timer fjerner du husholdningsfilmen og skraber malingen af med en spartel. Kaustisk soda er hårdt ved både miljøet og kan være farligt for både øjne og hud, hvis du rører ved det, så vær varsom.

3: Varm malingen op med en varmepistol, indtil malingen bobler, og så kan du fjerne den med en spartel. Den her metode er klart bedst, hvis der er tale om en stor flade uden for mange hjørner og lignende.