Guide Til Maling Af Møbler & Interiør

Giv Dit Hjem en Ny Stil

Hvis du føler, at din hjemmestil eller indretning trænger til en opdatering, bør du tage et øjeblik til at læse denne guide. Du behøver faktisk ikke investere i helt nye møbler for at forny din stil eller ændre udseendet i dit hjem. Ved at male dine eksisterende møbler, lamper og andre indretningsgenstande kan du skabe et frisk look på kort tid. Plus, du har friheden til at male dem i præcis de farver, du drømmer om. Dette er også en fordel, hvis du bor på et begrænset pladsområde, da de møbler, du allerede har, passer ind i dit hjem.

Her på denne side deler vi trin-for-trin råd om, hvordan du opnår de bedste resultater, når du maler møbler, såsom borde, stole, skamler, kommoder, lamper og andre indretningsgenstande i dit hjem. Vores ekspertråd vil hjælpe dig med at opnå et smukt resultat, der vil holde i mange år.


Find Inspiration til Møbelmaling
Hvis du er usikker på at kaste dig ud i at male et stort spisebord som din første opgave, kan vi anbefale at starte med noget mindre, f.eks. en træbakke, for at blive mere fortrolig med processen. Heldigvis er processen for at male møbler og interiør den samme, uanset størrelsen på det, du ønsker at male.

 

Forberedelse inden Møbelmaling
Inden du starter dit møbelmaleri, er det afgørende at sørge for, at det, du ønsker at male, er omhyggeligt renset. Denne trin er afgørende, da malingen ikke vil hæfte ordentligt på møblerne, medmindre de er rene. Dette gælder både for møbler lavet af træ og metal.

For at opnå et smukt og holdbart resultat er det essentielt, at møblet har en ren og fast overflade at male på. Dette er afgørende for, at malingen kan hæfte ordentligt og forhindre skrælning af malingen senere hen.

1. Fjern skidt og snavs fra møblet
Start med at vaske møblet eller genstanden du vil male grundigt af med Jotun Special Vask. Brug en svamp eller opvredet klud, og husk at bruge gummihandsker for at skåne dine hænder. På den måde fjerner du fedt og snavs inden du begynder på selve malingen af møbler og interiør. Husk også at vaske undersider og bagsider grundigt. Tør efter med en ren klud og rent vand til sidst.  

2. Slib møblerne før du maler
Efter rengøringen skal du afslibe dine møbler. Afslibning af møbler kan dog først ske, når dit møbel er tørt. Slib møblet eller genstanden med let hånd, og tag dig bare god tid, så du ender med en mat og jævn overflade. Hvis du sliber for hårdt, eller med for groft sandpapir kan du skade dit møbel. For at opnå det bedste resultat, skal afslibning af møbler ske med helt fint sandpapir. Det er vigtigt for at få malingen til at hæfte ordentligt, og det gælder både møbler af træ og metal.    

3. Tør slibestøvet af møblerne
Efter afslibning af møbler eller andet interiør skal du fjerne slibestøvet grundigt. Det kan du gøre med en lille børste eller en fugtig, hårdt opvredet klud. Det er vigtig at overflade er helt ren, fast og tørt inden du begynder at male møblet.  

4. Sådan grunder du inden du maler møbler
Når du har gjort dit møbel rent, skal det grundes, inden det kan males. Overflader i træ og metal er typisk meget glatte. Derfor anbefaler vi, at du bruger en hæftegrunder af høj kvalitet, inden du maler træmøbler. Er dit møbel mørkbejdset eller af en mørk træsort, der kan give gennemslag, anbefaler vi Jotun Spærregrunder inden maling af møblet. Brug enten en korthåret malerrulle eller en god pensel, der passer til møblet, du skal male. Når du bruger en grunder inden du maler møblet, får du et langt mere holdbart og ensartet resultat.

Inden du påfører grunder, anbefaler vi, at du dækker af med malertape, hvis det er nødvendigt. Husk at komme godt ind i hjørne og kanter af møblet, da malingen også skal kunne hæfte sig godt her. Når grunderen er tør på møblet, er du klar til den endelige maling af møblet.

 5. Sådan maler du møbler og interiør
Når din grunder er tør, er du klar til at male dit møbel. Jotun Lady Supreme finish og Lady Interiør Finish kan begge bruges til maling af møbler og interiør.
 

Jotun Lady Supreme Finish giver en ekstra hård, slidstærk og ridsefast overflade hvilket gør den særligt egnet til maling af møbler, der udsættes for meget slid, for eksempel borde, stole og lignende. Den fås i glans 03, 15, 40 og 80.

Alt hvad du behøver til maling af paneler og døre

1 af 9