Maling af døre: Guide til hvordan du maler dine døre - Malprivat.dk

Maling af døre: Guide til hvordan du maler dine døre

Til trods for, at dine døre er gamle, er det ikke ensbetydende med, at du er nødt til at udskifte dem. Du kan nemlig få dem til at se ud, som var det nye døre, hvis du er villig til at male dem. Det kræver dog, at du er villig til at gøre en indsats for det.

Hvis du ønsker hjælp til maling af døre, har du fundet frem til det rette sted. I denne artikel guider vi dig nemlig til, hvordan du skal bære dig ad i forhold til maling af dør. Når først du har sat dig ind i fremgangsmåde, vil du opdage, at det er ganske nemt.

Sådan maler du din dør

Synes du, at dørene i din bolig ser slidte og triste ud? Tøv en kende med at udskifte dem, hvis det blot er udseendet, der er problemet. I et sådant tilfælde, så mal dør ud fra følgende fremgangsmåde, da det får døren til at se ud, som var den ny.

1. Få løsnet dørrosetterne

Det første, der skal gøres, er at gøre døren klar til maling. Derfor skal du starte med at afmontere rosetter og dørhåndtag. Gør du det, vil du nemlig få en overflade, der er jævn og nem at male. Samtidig undgår du også, at der kommer maling på dørens håndtag.

2. Slib døren

Du skal starte med at vaske døren med varmt vand og grundrens, hvis den er snavset. For at være på den sikre side, kan du med fordel gøre det to gange. Når dette er gjort, skal du slibe døren, så den får en ru overflade, der sikrer, at malingen kan binde på den. 

Når du har er færdig med at slibe døren, er det vigtigt, at du sørger for at få fjernet alt slibestøvet. Hvis du begynder at male, inden det er fjernet, kan det sætte sig under malingen. Brug en børste, en tør klud og eventuelt også din støvsuger.

3. Dæk gulvet af

Det er en god idé at dække gulvet af under døren, inden du maler. Det sikrer nemlig, at det ikke ender med at dryppe på gulvet. Hertil bliver det også muligt for dig at køre malerrullen helt ned i bunden af døren, uden at skulle være bekymret for at ramme gulvet.

4. Start med grundmaling

Inden du går i gang med at male din dør, skal den grundes. Det er især vigtigt, at du husker dette, hvis det er en mørk dør. For at få et flot resultat, skal du nemlig sikre, at den mørke farve bliver dæmpet, inden du maler med den valgte farve.

Når du skal grunde, kan du med fordel gøre brug af en velourrulle, da dette giver en jævn overflade uden striber. Gør du brug af alkydmaling, bør du dog bruge en pensel, da denne type maling flyder sammen, så der helt automatisk bliver dannet en plan overflade.

5. Mal også dørkanten

Det er naturligvis vigtigt, at du husker at male kanten på døren. Brug derfor både rullen på siden og kanten af døren. Det er bedst, at du fjerner dørhåndtagene helt, men ønsker du ikke at gøre dette, skal du blot bruge rullen omkring dørgrebet, da det giver et bedre resultat.

Såfremt du ikke har fjernet rosetten og håndtaget, skal du være opmærksom på, at der er en risiko for, at der kommer maling på. Skulle det ske, er det vigtigt, at du er hurtig til at tørre det af, inden malingen bliver tør, da det ellers bliver vanskeligt at fjerne det.

6. Mellemslibning

Når grunderen er blevet tør, skal døren slibes, så du bliver fri for ujævnheder. Hertil er det en fordel at have en form for slibemaskine. Når du gør dette, er det vigtigt, at du også husker at slibe kanterne, så du får en pæn afslutning på dørens sider.

7. Fjern slibestøv og mal

Når du har grundet døren, slebet den, og den har fået lov til at tørre, er du klar til at male den. Inden du går i gang med at male, er det dog vigtigt, at du husker at børste eller støvsuge døren, så du er sikker på, at du får fjernet alt slibestøvet.

Køb maling til døren hos Malprivat

Har du besluttet, at du vil give dig i kast med at male hjemmets døre, ved du nu, hvordan du skal bære dig ad med det. Derfor er du klar til næste skridt, hvilket er at købe ind til formålet. Det kan du heldigvis gøre lige her hos Malprivat.

Er du på udkig efter maling til døre, har vi nemlig et stort udvalg, du kan vælge fra. Derfor skal du ikke betvivle, hvorvidt vi har en maling, der er ideel til dit projekt. Desuden forhandler vi kun maling fra norske Jotun, hvorfor du kan være sikker på, at du får maling af høj kvalitet.