Maling af lofter & trælofter - Malprivat.dk

Maling af lofter & trælofter

Er det blevet tid til, at loftet skal opfriskes? Når du skal i gang med malerrullen, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på, så du får det bedst mulige resultat. Hos Malprivat.dk hjælper vi dig godt på vej, når du skal i gang med at male dine lofter og trælofter. Hvis du skal i gang med projekt loftmaling, så er du kommet til det rette sted. Her på siden finder du nemlig vores bedste råd, når lofterne trænger til en kærlig hånd.

Maling af loft

Hvis dit loft skal males, så er nøglen til et flot og ensartet resultat, at du først bruger en pensel og en lille malerrulle til hjørner og kanter. Derefter kan du tage en større og bredere malerrulle i brug til resten af loftet. Let samtidig arbejdet for dig selv ved at bruge et teleskopskaft til malerrulle. På den måde får du en bedre arbejdsposition, og du kan nå et større areal uden at skulle flytte dig.

Kan man male træloft med en rulle?

Du kan godt male træloftet med en rulle. Før du kommer dertil, så er det dog vigtigt, at du først bruger en pensel og en mindre malerrulle til hjørner og kanter. På den måde kan du sikre dig, at både hjørner og kanter får et godt lag maling. Med en stor malerrulle vil du nemlig ikke kunne nå herind. Næste skridt er nu, at du tager en bred malerrulle i brug til resten af loftets overflade. Du kan med fordel male to gange, så malingen dækker bedst muligt.

Huskeliste ved maling af træloft

  • Rengør loftet med grundrens, før du begynder malerarbejdet.
  • Kom revner og huller til livs ved at bruge spartelmasse.
  • Dæk kanter godt af med malertape.
  • Brug afdækningsplast til loft, møbler m.m., så du kan holde malerpletter væk.
  • Vælg gerne spærremaling til dit træloft. Så kan både harpiks og knaster ikke trænge igennem malingen.
  • Få en bedre arbejdsstilling ved koble et teleskopskaft til dine malerruller.
  • Benyt dig af en malerbakke, så du nemt og hurtigt kan fylde ny maling på dine pensler eller malerruller.
  • Sørg for at pakke pensler og andet malerudstyr godt ind i en pose, hvis du skal bruge dem dagen efter. På den måde når malingen ikke at tørre ind.

Hvor meget maling skal bruges til et loft?

Mængden af malet, du skal bruges til dit loft, afhænger af din valgte maling og loftsarealet. Du kan selv regne ud, hvor meget maling du skal bruge til dit loft, ved at dividere dit loftsareal med den rækkeevne, som malingen har pr. liter.

Sådan regner du ud, hvor meget maling du har brug for:

  • Måler dit loft 8x3 meter, er det samlede areal 24 kvadratmeter.
  • Du har valgt en maling med en rækkeevne på 8 kvadratmeter/liter

Du dividerer nu 24 med 8, og her er resultatet 3. Det vil sige, at du skal købe 3 liter maling ind, når du skal nå i mål med at male dit loft.

Køb din maling hos Malprivat.dk

Hos Malprivat.dk har vi et stort udvalg af maling i høj kvalitet. I vores sortiment finder du både loftmaling og indendørsmaling af høj kvalitet. Vi forhandler blandt andet Jotun, som er maling af højeste kvalitet.

Har du spørgsmål eller ønsker du vejledning omkring dit valg af maling, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du har også mulighed for at finde inspiration på vores side til andre projekter i din bolig, så tag et kig på siden og gå på opdagelse allerede nu.