Maling af vægge: Sådan opnår du det bedste resultat - Malprivat.dk

Maling af vægge: Sådan opnår du det bedste resultat

Mener du, at dine vægge trænger til en kærlig hånd? Eller ønsker du blot at skabe et nyt look i hjemmet? Uanset årsagen, er det vigtigt, at arbejdet er udført korrekt. Er det ikke det, vil det nemlig være tydeligt at se på det endelige resultat. den rette måde. Det betyder, at det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du skal bære dig ad med det. Har du ikke prøvet at male en væg før, er det vigtigt, at du ikke blot kaster dig ud i det.
 

Sådan maler du en væg

Når du skal male dine vægge, skal du også overveje, om du vil male andet træværk som lister, paneler og karme. Hvis du har planer om at gøre dette, skal du starte med at male dine vægge, hvorefter du kan give lister, paneler og karme en omgang maling til sidst.

I forbindelse med maling af vægge, er det vigtigt, at du sørger for at male vådt-i-vådt. Det vil sige, at du skal gøre én væg færdig, inden du går videre til den næste. Det sikrer nemlig, at malingen hele tiden er våd, mens du arbejder, så du får et flot og ensartet resultat.

Trin for trin: Sådan skal du gøre

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad med at male en væg, bør du læse med herunder. Her kan du nemlig læse trin for trin, hvordan du skal gøre det.

  • Rør altid grundigt i malingen inden du går i gang, så farven er ensartet
  • Du skal som det første starte med at male alle kanter med en pensel
  • Mal dernæst rundt om dine radiatorer og langs stikkontakter, karme, paneler, lister mv., hvilket også skal gøres med en pensel
  • Når dette er klar, kan du rulle dine penselstrøg efter med en lille malerrulle
  • Nu er det tid til at rulle hele væggen med en stor malerrulle, hvilket - som sagt - skal gøres vådt-i-vådt

Er der tale om en stor væg, kan det være en fordel at være to om arbejdet. Hvis du er alene om det, vil det være en god idé, at du kun maler dine kanter så langt frem, at du kan nå at male efter med den store malerrulle, mens malingen fortsat er våd.

Når du har malet hele væggen en til to gange, alt afhængigt af behovet, skal du blot lade malingen tørre. Det skal du naturligvis gøre efter de anvisninger, der er angivet på spanden. Skal du male en væg en anden farve, kan der være behov for mere end to lag maling.

Vigtigt: Husk klargøring af dine vægge

Inden du går i gang med at male dine vægge, er det vigtigt, at du får dem klargjort. Det vil sige, at det blandt andet er vigtigt, at du husker at få renset og spartlet huller i dine vægge. Gør du ikke det, inden du går i gang med at male, vil du ikke få det flotteste resultat.

Afrensning og rengøring af væggen

Inden du giver dig i kast med andet, skal du sørge for at få fjernet løst tapet, puds og maling. Til dette skal du bruge en bred spartel. Når du har gjort dette, anbefales det, at du vasker væggen med en grundrens, hvis den er snavset.

Når væggen er bæredygtig og tør, kan du gå videre til næste skridt, hvilket er at spartle, såfremt der er huller fra søm, skruer m.m. 

Reparation af huller og ujævnheder

Hvordan du får det bedste resultat, når du spartler din væg, afhænger af selve væggen. Er der blot tale om et par skruehuller, kan du godt nøjes med at pletspartle. Der er forskellige måder at gøre dette på, alt efter om dine vægge er glatte eller strukturerede.

Oplever du, at din væg er meget ujævn, vil det være en god idé at fuldspartle, inden du går i gang med at male væggen. Hvis du skal i gang med at fuldspartle, er det vigtigt, at du får købt en god spartelmasse, hvilket du naturligvis kan finde her hos Malprivat.

Slibning af væggen

Når du har sikret, at din spartelmasse er tør, er det tid til at slibe væggen. Det har naturligvis til formål at sikre, at væggen kommer til at fremstå både jævn og glat. Når du har slebet væggen, rådes du til at fjerne slibestøv med en blød kost eller en klud, inden du maler.

Fugning langs væggen

Hvis det endnu ikke er blevet gjort, er det en god idé at du starter med at lave en akrylfuge langs paneler, karme mv. Hvis det skulle vise sig at være nødvendigt, bør du også lave en fuge langs loftet, inden du går i gang med at male.

Når dine fuger er blevet helt tørre, er du klar til at grunde. Dette er vigtigt at gøre, da det er med til at sikre, at din maling kommer til at hæfte sig ordentligt til væggen.

Afdækning med malertape

Når det kommer til maling af dine vægge, er det vigtigt, at du gør dit forarbejde ordentligt. Her kan man virkelig tale om, at 'godt begyndt er halvt fuldendt'. Sørger du for at gøre dit forarbejde ordentligt, bliver det nemlig meget lettere at opnå et flot resultat.

Inden du giver dig i kast med at male din væg (eller dine vægge), er det naturligvis vigtigt, at du får dækket kanterne af med malertape. Det er især vigtigt at få gjort, hvis du ikke har planer om, at dine lister og paneler skal have samme farve som væggen.

Ydermere er det også en god idé at beskytte dit gulv. Det kan du med fordel gøre med en filtdug, som ikke koster alverden at investere i. En filtdug har desuden den fordel, at det er muligt at flytte rundt med den i takt med, at dit malerarbejde skrider frem.

Hvor mange lag maling skal en væg have?

Når du maler en væg, får du det flotteste resultat, hvis du sørger for at male vådt i vådt. Som udgangspunkt skal du give din væg to lag maling. Det er især tilfældet, hvis du skal skifte farve på væggen. Du skal nemlig sikre, at du ikke kan ane den underliggende farve.

Er der stor forskel på de to farver, kan der være behov for et tredje lag. Har du planer om at lave et markant farveskift på dine væg, kan det derfor være en god idé at indstille dig på, at du skal give din væg tre lag maling.

Hvis du holder pause fra at male væggen, er det vigtigt, at du får pakket både rulle og pensel godt ind, så de kan holde på fugten. Hertil er det også vigtigt, at du får sat låg på din maling, så der ikke kommer støv ned i.

Køb maling til maling af vægge hos Malprivat

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at male dine vægge i hjemmet, er du havnet det rette sted. Hos Malprivat har vi nemlig et stort udvalg af vægmaling. Derfor er du naturligvis sikret, at du vil kunne finde vægmaling, der lever op til dine ønsker og krav.

Kun maling af høj kvalitet

Når du køber maling hos Malprivat, er du sikker på, at kvaliteten er i top. Vi har nemlig valgt kun at forhandle maling fra Jotun. Det har vi gjort med henblik på at kunne garantere vores kunder, at al vores maling byder på en fremragende kvalitet.

Beslutter du dig for at købe maling til væggen hos os, er du derfor garanteret, at det byder på en høj kvalitet og god dækkeevne. Ydermere er du sikret, at du selv kan vælge, om det skal være mat eller glansfuld maling, du ender med at male dine vægge med.

Vælg mellem et væld af farver

Du skal ikke være i tvivl om, hvorvidt du kan finde maling i en tiltalende farve hos os. Da vi forhandler maling fra Jotun, kan du vælge fra hele deres sortiment - og det siger ikke så lidt. De tilbyder nemlig maling til væggen i mere end 100 forskellige farver.

Uanset om du blot har et ønske om at give dine væg et lag hvid maling, eller om du vil give dem noget mere farve, så finder du maling her hos os. Du har derfor ikke nogen grund til at være i tvivl om, hvorvidt du er havnet på den rette side i jagt på nyt maling til dine vægge.