Skovgaard & Frydensberg

En Ærværdig og Kvalitetsbevidst Fabrik med Tradition

Historien om Skovgaard & Frydensberg begyndte den 25. oktober 1905 i Dansk Linotol Kompagniets kontor på Kompagnistræde 22 i København. Grundlagt af ingeniør C.P. Drescher, der også påtog sig rollen som direktør for virksomheden. Virksomheden kom straks godt fra start og opnåede en imponerende omsætning på 47.590,54 kr. allerede i 1907.

Fremstillingen af linolieprodukter fandt sted på Vester Fælledvej 66 i København fra 1906 og fortsatte indtil 1965. På dette tidspunkt blev fabriksområdet jævnet med jorden for at give plads til Carlsbergs udvidelse af deres velkendte bryggeri, men virksomhedens kontor forblev uændret.

Efterfølgende opstod en ny produktionsfacilitet på Gadestævnet 6-8 i Hvidovre, hvor virksomheden opererer den dag i dag. Samtidig ændrede virksomheden sit navn til Linova.

Gennem alle disse år har firmaet produceret førsteklasses malingsprodukter til både indland og udland med linolie som deres kernekompetence. Den gamle farvefabrik besidder en værdifuld samling af opskrifter, bøger og produktionsnotater, og det gamle arkiv bliver jævnligt konsulteret, enten når kunder har specielle forespørgsler eller når man lader sig inspirere af fortiden.

I 1998 blev virksomheden overdraget til Skovgaard & Frydensberg, der fortsatte traditionen fra den ærværdige forgænger og i dag er en førende leverandør af linolieprodukter. De leverer malinger til restaurering af ikoniske steder som Amalienborg, Kronborg, Københavns Rådhus, Tivoli, Dyrehavsbakken samt en lang række herregårde og slotte. Referencelisten er imponerende.

Udover linolieprodukter tilbyder Skovgaard & Frydensberg også et udvalg af importerede varer, herunder Herdins bejdser, Les Frères Nordins møbelplejeprodukter, Auson trætjære og meget mere.

Virksomheden er også førende på miljøområdet og fremstiller alle deres linoliemalinger uden opløsningsmidler (mal-kode 00-1). Desuden foregår hele produktionen på elområdet uden CO₂-udledning.

Skovgaard & Frydensberg har opnået status som miljøkategori nr. 1 i Hvidovre Kommune og har også modtaget en Grøn Smiley fra Arbejdstilsynet som anerkendelse af deres miljøindsats.

Linolie fra Skovgaard & Frydensberg

1 af 11