Sådan kommer du godt i gang med dit malerprojekt - Malprivat.dk

Sådan kommer du godt i gang med dit malerprojekt

Når man skal i gang med at male, er der selvfølgelig en masse ting, man skal tage stilling til. Hvilken farve, hvor mange lag, hvilken maling og så videre, og et af de helt store spørgsmål er: Hvor meget maling skal jeg egentlig bruge?

Ja, det er et godt spørgsmål, som vi hos Malprivat naturligvis kan hjælpe dig med at svare på.

Svaret er dog ikke så ligetil, for det afhænger af mange ting. For eksempel er det vigtigt at finde ud af, hvilket underlag, du skal male på, og selvfølgelig også hvor mange lag.

Vi har dog en tommelfingerregel, som du kan bruge:

Ved vægmaling rækker 1 liter maling som udgangspunkt til 8-10 kvadratmeter pr lag.

Ved loftsmaling rækker 1 liter maling som udgangspunkt til 6-9 kvadratmeter pr lag.

Ved gulvmaling rækker 1 liter maling som udgangspunkt til 5-6 kvadratmeter pr lag.

Når du har fundet ud af, hvor meget maling, du skal bruge og har styr på de rigtige pensler og ruller, så er det i gang med at få dækket af, og så er du klar til at gå i gang med dit projekt.

Tørre, tørre, tørre

Når malerarbejdet er klaret, så kommer det næste store spørgsmål: Hvornår er malingen tør?

Det spørgsmål er ikke entydigt. Det afhænger rigtig meget af, hvilken maling du har brugt, og om du skal male flere lag. De fleste typer maling er berøringstørre i løbet af 1-2 timer og kan overmales efter 4 timer. Nogle gange tager det dog enten kortere eller længere tid. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at læse grundigt på dit produkt og følger vejledningen. Så er du på den sikre side.