Maling af fliser: Sådan maler du fliser og klinker - Malprivat.dk

Maling af fliser: Sådan maler du fliser og klinker

Har du planer om at male dine fliser, er det vigtigt, at du griber det korrekte an. Gør du ikke det, er der en risiko for, at du vil stå tilbage med et resultat, du ikke kan være tilfreds med.

Heldigvis er det dog ikke svært at få et flot resultat, når det kommer til maling af fliser. Du har derfor ikke nogen grund til at tvivle på, om du selv kan klare det. Vil du gerne male dine fliser, er det derfor ikke noget, du skal tøve med at kaste dig ud i.

Giv dine fliser nyt liv

Fordelen ved at male dine fliser er, at du kan give dem nyt liv. Når du maler dem, kan du få dem til at se ud, som var de helt nye. Samtidig har det også den fordel, at det er billigere at male dine fliser, end at skifte dem ud.

Vil du gerne friske dit badeværelse, køkken, entré e.l. op, så mal fliser. Det sparer dig ikke blot for en masse tid og besvær - det er også langt billigere. Kaster du dig ud i det, er det dog vigtigt, at det gribes korrekt an, hvilket du kan lære mere om herunder.

Sådan maler du fliser

Har du besluttet dig for, at dine fliser til et frisk pust, så mal på fliser med flisemaling. På denne måde kan du nemlig give dem nyt liv, uden at være tvunget til at skifte dem ud. Herunder kan du læse mere om, hvordan du skal bære dig ad med det.

1. Rengøring

Når du skal male dine fliser, er det vigtigt, at de først rengøres. Maler du ovenpå beskidte og snavsede fliser, vil malingen nemlig ikke hæfte ordentligt. Derfor er der faktisk en risiko for, at du skal starte forfra.

Processen bør du derfor starte med grundrens. Her er det især vigtigt, at du kommer godt ind i fugerne. Når fliserne er blevet vasket med grundrens, skal du skylle efter med vand.

Hvis dine fliser er ramt af kalk, skal dette fjernes, inden du går i gang med at male. Til dette formål kan du bruge kalkfjerner eller en blanding bestående af vand og eddike i forholdet 1:3. Også her er det vigtigt, at du er grundig.

Til slut skal du slibe overfladen med sandpapir. Hvis du skal male et stort areal, er det oplagt at bruge en slibemaskine til dette formål. Det anbefales at afslutte rengøringen med at børste støv væk.

2. Grunding

Når du har rengjort fliserne forud for maling af fliser i vådrum, er det tid til at male dem med en grunder. Det har til formål at sikre en god vedhæftning, Når du maler fliser, bør du bruge en hæftegrunder, der er særligt egnet til glatte overflader.

Inden du går i gang med at påføre grunder, er det en god idé at dække af med malertape langs kanter og overgange. Dermed er du sikker på, at du får et pænt og nydeligt resultat.

Når du skal male fugerne, bør du bruge en pensel. Til selve fliserne skal du derimod benytte dig af en kortluvet malerrulle. Det anbefales, at du sørger for at male både vand- og lodret, så du får en god fordeling af din maling.

Hvis der er huller og revner, skal disse udfyldes med spartelmasse. Skal du i gang med maling af fliser i vådzone, skal du bruge en vådrumsspartel, når du spartler, så fugt ikke trænger ind i væggene, hvor den kan forårsage fugtskader.

3. Maling

Når det er blevet tid til at male, bør du igen gøre brug af en kortluvet rulle til at male selve fliserne. Det sikrer nemlig, at du får et pænt resultat. Det er også vigtigt, at du husker at male vådt i vådt, hvilket vil sige, at du skal dele dit malerarbejde op i mindre bidder.

Når det første lag maling er tørt, kan det være en fordel at mellemslibe det, inden du maler det næste lag.

Det er også vigtigt at nævne, at der ikke er et facit for, hvor mange gange dine fliser skal males. En god tommelfingerregel er dog, at det skal have to lag maling, for at opnå en god dækning.

Køb maling til fliser hos Malprivat

Skal du købe maling til fliser, er du landet det rette sted. Her hos Malprivat kan vi nemlig bryste os af at have et stort udvalg af maling, der kan bruges på fliser. Derfor har vi naturligvis også en maling, der harmonerer med dine krav.

Vores udvalg af maling udgøres af produkter fra Jotun, der er en norsk producent, der er garant for høj kvalitet og god dækkeevne. Derfor er du ikke kun sikret, at deres maling giver et flot resultat - du er også sikret, at det er et resultat, der vil holde i mange år.