Sådan genbruger du dit malerværktøj - Malprivat.dk

Sådan genbruger du dit malerværktøj

Har du investeret i malerværktøj, som nu er gemt væk på loftet eller i skuret? Så er der rig mulighed for, at du kan tage det i brug igen, hvis du skal i gang med et malerprojekt derhjemme. Vi kommer selvfølgelig med gode råd og tips, så du kan få mest muligt ud af de malerruller og pensler, du allerede har købt og brugt før.

Forlæng malerværktøjets levetid med god rengøring

 Før vi kommer med konkrete eksempler, du kan tage til dig, så er der en ting, der først skal slås fast. Hvis du er i gang med et malerprojekt, som strækker sig over et par dage, så behøver du ikke rengøre dine pensler og ruller, når dagens arbejde er forbi. Du kan i stedet opbevare dit malerværktøj i en tillukket plastikpose.
I op til to døgn kan pensler og ruller med maling nemlig holde sig fugtige. Hvis malerarbejdet omvendt er over en længere periode end denne, så er det nødvendigt med et grundigt rengøringsarbejde. Hvordan du gør det, kommer vi ind på herunder.

Tips til rengøring af værktøj med oliebaseret maling

Hvis du har taget oliebaseret maling i brug, så investér gerne i en penselrens. Hvad end du bruger, så skal du gerne placere dine pensler og ruller i blandingen gennem natten. Næste morgen kan du se frem til at få malerværktøj i hånden, der kan bruges på ny igen.

 

Du kan naturligvis læse bag på de to produkter, hvordan du håndterer det, og hvordan det eventuelt skal blandes op, før det tages i brug.

Tips til rengøring af værktøj med vandbaseret maling

Før du begynder at rengøre malerværktøj med vandbaseret maling, så fjern gerne så meget maling som muligt. Det kan du gøre ved at skrabe den maling af, som du kan. Lav nu gerne en spand med både varmt vand og en smule opvaskemiddel, adskil rullen og skaftet og begynd nu at vaske værktøjet.

 

Når du rengør malerrullen, vil den være fyldt med meget vand. For at tørre den så effektivt som muligt, så tag gerne skaftet på igen og tag rullen med udenfor. du kan du dreje rullen indtil du vurderer, at der ikke kan komme mere vand ud af den.

 

Hvis du også har haft en malerpensel i brug, så kan du opleve, at penslens hår stritter. Det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt, da giver en dårligere styring med malingen, når du bruger penslen. Et lille tip er, at du efter rengøringen placerer malertape omkring penslen - selvfølgelig med den klæbende side væk fra hårene. Så vil du få en flot og lige pensel igen efter lidt tid.

 

Prioritér malerværktøj som er af høj kvalitet

Når det kommer til at genbruge malerværktøj, så kan det også have meget at sige, hvilket malerværktøj, du har købt. For når du vælger at købe malerværktøj, hvor kvaliteten er høj, så kan det have meget at sige for, at du kan bruge dit malerværktøj i et godt stykke tid frem. Det kan derfor også godt svare sig, at du giver lidt mere for de ruller og pensler, du skal bruge.

 

Hvis du følger de gode råd, du har fået med her, så kan du se frem til at få malerværktøj, der kan bruges til flere forskellige opgaver. Det er naturligvis en bonus, uanset om du ofte svinger malerpenslen derhjemme eller ej.

 

Jotun Penselrens