Mal med farver i stuen - Malprivat.dk

Mal med farver i stuen

Går du og drømmer om at puste nyt liv i din stue? Så kan en glimrende måde at gøre det på være at male stuen i nogle smukke farver. Med ny vægmaling kan du ændre udtrykket i et helt rum – og det bedste ved det hele er, at du kan vælge lige præcis den farve, du drømmer om, og købe malingen her hos Malprivat.dk. 

Er du i tvivl om, hvilken farve der er det rette valg til stuen? I det følgende kommer vi igennem 3 punkter, der kan gøre dig klogere i processen. Derudover så får du inspiration til, hvordan du kan gribe forandringen an- Lad os komme i gang!

Free Spirit 5489

Her får du 3 måder til at vælge den rette farvenuance

Der er forskellige spørgsmål, du kan stille dig selv, før du køber maling og kaster dig over dit malerprojekt. Valget af farver kan nemlig have meget at sige for den stemning, det udtryk og den fornemmelse du får, hver gang du opholder dig i stuen.

1. Hvilken stemning går du efter til dette rum?

Du skal først og fremmest forholde dig til, hvilken stemning du går efter i stuen. Ønsker du at skabe en stue med plads til fordybelse og ro? Skal rummet give dig energi og springe i øjnene? Eller har du brug for et varmt rum, der mest af alt er hyggeligt og hjemligt? Alt efter hvad dit svar er, vil du kunne finde en farve, der matcher det udtryk, som netop din stue skal have. Som en bonus vil du opleve, at din vægfarve kan være med til at udtrykke din personlige stil. Mørke og varme farver kan virke ”dunkle”, men faktisk kan de være med til at gøre rummet mere personligt og karakterfuldt. På samme måde kan helt lyse nuancer skabe ro og balance.

2. Hvilke farver til stuen vil passe til resten af din indretning?

Endnu et aspekt, der er vigtigt at forholde sig til, er, hvad der vil passe til resten af din indretning. Det kan være alt fra møbler, pyntegenstande, lamper, billeder på væggene med mere. Et lille tip er, at du med fordel kan tænke i kontrastfarver. Det vil sige, at du f.eks. vælger en vægfarve, som er komplementær til møblerne, du allerede har. Dette vil nemlig skabe et smukt og personligt farvespil.

3. Hvilke farver er populære nu?

Sidst men ikke mindst så er det også fint at se på, hvilke farver der hitter lige nu. Hvert år kommer de førende producenter af maling nemlig med deres bud på, hvad årets farve bliver – og ikke mindst hvorfor.  Det kan derfor også være værd at tage et kig på, hvis du ønsker at følge tidens trends og få noget inspiration. Ofte overrasker deres valg positivt – og mon ikke du vil opleve det samme? Du kan se de populære farver fra Jotun her.

Deco Blue 4477

Forskellige farveideer til stuen

Hvis du kunne bruge lidt farveidéer til stuen, så kommer der her et par ting, der forhåbentlig kan hjælpe dig på rette vej. Husk dog på, at du helt selv bestemmer, hvilke farver du bruger og hvordan du bruger dem. Men der kan være gode idéer at finde, når du kigger i denne retning og ser eksempler på helt nye farver, der kan blive populære i år.

Gå efter de lyse nuancer til den mindre stue

Det fantastiske ved farver er, at de kan få rum til at syne større eller mindre. Det kan derfor også være til din fordel, hvis du tænker det ind i valget af farve til din stue. Du kan f.eks. vælge lyse nuancer til den mindre stue. Det kan nemlig få rummet til at virke mere rummeligt og dermed større, end det er. I og med at der er tale om lyse nuancer, du har du stadig rig mulighed for at sætte mere farve på hverdagen.

Tænk gerne panelerne ind i billedet

Når du skal vælge farver til stuen, kan du også tænke dine paneler, hvis du har sådan nogle, eller dør- og vindueskarme ind i billedet. Hvis du gerne vil sætte lidt ekstra farve på stuen, så kan du med fordel vælge at male panelerne og dørkarme i samme farve som væggen, i en lysere eller mørkere nuance, eller måske i en helt anden farve. Selvom dette er en lille detalje, så kan den være med til at sætte prikken over i’et på dit malerarbejde og rummets udtryk.

Brug farver til at inddele stuen i forskellige rum

En tredje idé du også kan overveje er at bruge farver til at inddele din stue med. Du kan f.eks. vælge at male med en bestemt farve bag din sofa eller i et hjørne, hvor din yndlingslænestol er. Ved at gøre dette, kan du skabe forskellige rum i din stue. Og det kan være aktuelt, uanset hvor meget plads der er at gøre med.

Smoothe White 8470

Find inspiration i farveudvalget hos Malprivat

Kunne du tænke dig mere inspiration omkring de farver, du kan vælge til din stue? Du kan altid se på udvalget, vi har her hos Malprivat. I vores sortiment finder du blandt andet et mærke som Jotun. Her kan du forvente maling, der både giver smuk finish og som holder sig flot i mange år frem. Det er naturligvis et plus, hvad end du selv kaster dig over arbejdet eller hyrer professionelle til det.

Du kan se vores udvalg af maling til møbler her.

Populære Maling Til Stuen

1 af 3