Farver til stuen - Malprivat.dk

Farver til stuen

Går du og drømmer om at puste nyt liv i din stue? Så kan en glimrende måde at gøre det på være at male stuen i nogle smukke farver. Med ny vægmaling kan du ændre udtrykket i et helt rum – og det bedste ved det hele er, at du kan vælge lige præcis den farve, du drømmer om, og købe malingen her hos Malprivat.dk.
Er du i tvivl om, hvilken farve der er det rette valg til stuen? I det følgende kommer vi igennem 3 punkter, der kan gøre dig klogere i processen. Derudover så får du inspiration til, hvordan du kan gribe forandringen an. Lad os komme i gang!

Free Spirit 5489

Her får du 3 måder til at vælge den rette farvenuance

Der er forskellige spørgsmål, du kan stille dig selv, før du køber maling og kaster dig over dit malerprojekt. Valget af farver kan nemlig have meget at sige for den stemning, det udtryk og den fornemmelse du får, hver gang du opholder dig i stuen.

1. Hvilken stemning går du efter til dette rum?

Du skal først og fremmest forholde dig til, hvilken stemning du går efter i stuen. Ønsker du at skabe en stue med plads til fordybelse og ro? Skal rummet give dig energi og springe i øjnene? Eller har du brug for et varmt rum, der mest af alt er hyggeligt og hjemligt? Alt efter hvad dit svar er, vil du kunne finde en farve, der matcher det udtryk, som netop din stue skal have. Som en bonus vil du opleve, at din vægfarve kan være med til at udtrykke din personlige stil. Mørke og varme farver kan virke ”dunkle”, men faktisk kan de være med til at gøre rummet mere personligt og karakterfuldt. På samme måde kan helt lyse nuancer skabe ro og balance.

2. Hvilke farver til stuen vil passe til resten af din indretning?

Endnu et aspekt, der er vigtigt at forholde sig til, er, hvad der vil passe til resten af din indretning. Det kan være alt fra møbler, pyntegenstande, lamper, billeder på væggene med mere. Et lille tip er, at du med fordel kan tænke i kontrastfarver. Det vil sige, at du f.eks. vælger en vægfarve, som er komplementær til møblerne, du allerede har. Dette vil nemlig skabe et smukt og personligt farvespil.

Der er mange farver til stuen at vælge mellem. Derfor er det også let at lade sig forføre af mange af dem. Det er dog meget vigtigt, at man ikke vælger farve til en farvet væg stue, uden at tage højde for den øvrige indretning.

Indretningen i din stue har nemlig meget at skulle have sagt i forhold til, om en given farve kommer til at fungere på væggen. Har du f.eks. en meget afdæmpet indretning, vil det være muligt at skabe en mere hyggelig og hjemlig atmosfære med varme farver til stuen.

3. Hvilke farver er populære nu?

Sidst men ikke mindst så er det også fint at se på, hvilke farver der hitter lige nu. Hvert år kommer de førende producenter af maling nemlig med deres bud på, hvad årets farve bliver – og ikke mindst hvorfor.  Det kan derfor også være værd at tage et kig på, hvis du ønsker at følge tidens trends og få noget inspiration. Ofte overrasker deres valg positivt – og mon ikke du vil opleve det samme? Du kan se de populære farver fra Jotun her.

Forskellige farveideer til stuen

Hvis du kunne bruge lidt farveidéer til stuen, så kommer der her et par ting, der forhåbentlig kan hjælpe dig på rette vej. Husk dog på, at du helt selv bestemmer, hvilke farver du bruger og hvordan du bruger dem. Men der kan være gode idéer at finde, når du kigger i denne retning og ser eksempler på helt nye farver, der kan blive populære i år.

Gå efter de lyse nuancer til den mindre stue

Det fantastiske ved farver er, at de kan få rum til at syne større eller mindre. Det kan derfor også være til din fordel, hvis du tænker det ind i valget af farve til din stue. Du kan f.eks. vælge lyse nuancer til den mindre stue. Det kan nemlig få rummet til at virke mere rummeligt og dermed større, end det er. I og med at der er tale om lyse nuancer, du har du stadig rig mulighed for at sætte mere farve på hverdagen.

Tænk gerne panelerne ind i billedet

Når du skal vælge farver til stuen, kan du også tænke dine paneler, hvis du har sådan nogle, eller dør- og vindueskarme ind i billedet. Hvis du gerne vil sætte lidt ekstra farve på stuen, så kan du med fordel vælge at male panelerne og dørkarme i samme farve som væggen, i en lysere eller mørkere nuance, eller måske i en helt anden farve. Selvom dette er en lille detalje, så kan den være med til at sætte prikken over i’et på dit malerarbejde og rummets udtryk.

Brug farver til at inddele stuen i forskellige rum

En tredje idé du også kan overveje er at bruge farver til at inddele din stue med. Du kan f.eks. vælge at male med en bestemt farve bag din sofa eller i et hjørne, hvor din yndlingslænestol er. Ved at gøre dette, kan du skabe forskellige rum i din stue. Og det kan være aktuelt, uanset hvor meget plads der er at gøre med.

Tag højde for stuens lysindfald

Det kan være en stor beslutning at skulle vælge maling til stuen. Det er et lokale, man tilbringer meget tid i, men der er også mange ting at tage højde for, når man vælger. En af de ting, som mange dog glemme at inddrage i sine overvejelser, er lysindfaldet i stuen.

Ofte er stuen et af de rum, hvor der kommer meget naturligt lys ind. Det skyldes, at stuen som regel er placeres i hjemmet på en sådan måde, at der er lys det meste af dagen. Hertil er det også meget normalt, at man udstyrer sin stue med både mange og store vinduer.

Såfremt man har en stue med meget naturligt lysindfald, er det vigtigt at have dette med i overvejelserne. I et sådant tilfælde er der nemlig en god idé at holde sig til matte farver. Bruger man en farve med høj glans, vil malingen skinne, når lyset rammer, hvilket kan være til gene.

Hvis du har svært ved at vurdere, hvordan den nye vægfarve stue vil tage sig ud, kan du starte med at male på et stykke A4-papir. Det kan du hænge op på væggen, så du kan følge, hvordan farven folder sig ud  i løbet af dagen, hvorved du kan vurdere, om det er det rette valg.

Find inspiration i farveudvalget hos Malprivat

Kunne du tænke dig mere inspiration omkring de farver, du kan vælge til din stue? Du kan altid se på udvalget, vi har her hos Malprivat. I vores sortiment finder du blandt andet et mærke som Jotun. Her kan du forvente maling, der både giver smuk finish og som holder sig flot i mange år frem. Det er naturligvis et plus, hvad end du selv kaster dig over arbejdet eller hyrer professionelle til det. Vi har også fundet et udvalg med nogle af de mest populære farver til stuen, som du kan hente inspiration i.

Du kan se vores udvalg af maling til møbler her.

Et udvalg med noget for alle

Hvis du er på udkig efter maling til din stue, er du landet det rette sted. Hos Malprivat har vi et stort udvalg af vægmaling, der egner sig til brug i stuen. Har du endnu ikke besluttet dig for farve, kan du også bruge udvalget til at søge inspiration maling stue.

Som angivet herover, er norske Jotun repræsenteret i vores udvalg. Det er en norsk producent, der alle dage har været garant for høj kvalitet. Derfor kan du vide dig sikker på, at maling fra Jotun har en god dækkeevne, et nydeligt udseende, og en lang levetid.

Tilbyder farveprøver

Det er ikke alle, der har nemt ved at vælge farve til væggene i deres stue. Det skyldes ofte, at de har svært ved at vurdere, hvordan en given farve egentlig vil tage sig ud på deres vægge derhjemme.

Heldigvis har vi en løsning på dette. Hos Malprivat tilbyder vi nemlig, at du kan bestille farveprøver. Det er en lille spand maling, der kan købes til en lav pris. Dette giver dig mulighed for at teste farven af derhjemme, inden du køber en stor spand maling.