Sådan maler du dine køkkenlåger - Malprivat.dk

Sådan maler du dine køkkenlåger

Drømmer du om et nyt køkken? I stedet for at skifte hele køkkenet ud, så kan du puste lidt nyt liv i det ved at male de gamle låger i en ny farve. Her i indlægget kommer vi omkring gode tips til dig, der selv vil prøve kræfter med give køkkenet et helt nyt udseende. Læs med og bliv godt klædt på!

Før du går i gang med malerpenslen

Forarbejdet er det halve arbejde. Når det kommer til maling af køkkenlåger og generelt dit køkken, så kan du sagtens selv nå godt i mål med de rette tips og tricks. Lad os se på, hvordan du skal gribe forarbejdet an.

1. Rengør dine køkkenlåger

Til en start er det et must, at du bruger tid på at rengøre dine køkkenlåger. Det giver dig det bedste udgangspunkt for at opnå et pænt og ensartet resultat. Som en del af rengøringen, kan det være nødvendigt at bruge en grundrens, som kan rengøre i dybden.

2. Investér i det rette udstyr

Som det næste er det vigtigt, at du får fingrene i det helt rette udstyr til at male dine køkkenlåger med. Du kan med fordel skrive følgende på din indkøbsseddel.

  • Grundrens til rengøring af køkkenlågerne.
  • Sandpapir til at slibe lågerne let ned med for malerrester eller lign (korn 100-200). Slib evt. også mellem lagene for at få malingen til at binde godt (korn 320-400)
  • Letvægtsfiller til små revner og sprækker
  • Malerrulle i en passende størrelse – en skumrulle eller en korthåret rulle.
  • Grunder, som sikrer god hæftning på de letslebne låger.
  • Maling

3. Sørg for at vælge den rigtige maling

En tredje ting, der er vigtig før du går i gang, er, at du får valgt den rette maling. Lad os vende tilbage til dette punkt i de følgende afsnit.

Bomull 1453

Hvilken maling er bedst til køkkenlåger?

Når du skal vælge maling til dine køkkenlåger, så kan det klart anbefales, at du prioriterer en god maling. Det skyldes både, at dit køkken er i brug hver dag, og at dit resultat gerne skal holde i mange år frem. Derudover skal du vælge maling, der passer til det materiale, dine køkkenlåger er lavet af og har af overflade.

- RÅ træ: Vi anbefaler her en Kvist og spærregrunder 

- Laminat, klinker og tidligere malet overflader: Her anbefaler vi at du bruger en Hæftegrunder

Det kan anbefales, at du går efter en Lady Supreme Finish, som samtidig er modstandsdygtig overfor diverse snavs og skidt, som lågerne udsættes for. Du skal også være mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vores hjælp eller vejledning, så du ender med det rette produkt.

Tip 1: Maling af køkkenlåger – mal altid gerne i samme retning

En god ting at huske på, når du skal male dine køkkenlåger er, at du altid bør male i samme retning. Og samtidig med det, bør du også gerne gøre det i den retning, som træets årer løber. Det vil uden tvivl give dig det smukkeste resultat, uanset hvilket farve du vælger til dit køkken. Det er et simpelt råd, men alligevel ret væsentligt tip, når du vil have det bedste resultat.

Tip 2: Giv gerne dine køkkenlåger flere lag maling

Vil du være helt sikker på, at dine køkkenlåger ender med den flotteste overflade? Så kan der være god grund til, at du giver dem flere lag maling. På den måde dækker malingen ekstra meget, og du kan opnå et resultat, du bliver ekstra godt tilfreds med. Husk dog på, at malingen skal være helt tør, før du begynder på lag nummer to. 

Følger du de forskellige råd, der er her, omkring maling af køkkenlåger, så kan du se frem til et godt resultat. Det er uanset, hvor stort et arbejde, du har foran dig.

Gør dit køkken personligt med farver

Noget af det fantastiske ved selv at male dit køkken er, at du kan gøre det mere personligt. For ved at gå med en farve, der afspejler din stil eller nuværende indretning, så kan køkkenet få meget mere personlighed.

 Det er naturligvis også endnu en ting der taler for, at dette projekt er et, du skal kaste dig over. Har du svært ved at vælge en farve, så kan du både vælge ud fra farver, du allerede har i din indretning, farver der følger tidens trends, eller måske en farve der vil få køkkenet til at tiltrække ekstra opmærksomhed.

Maling Til Køkkenlåger

1 af 4