Allergivenlig maling fra Jotun

En af verdens mest allergivenlige malinger. 100 % fri for MI siden 2012. Det er intet mindre, end hvad Jotun har produceret.

Serien Jotun SENS er miljømærket og udviklet i samarbejde med
NAAF (Norges Astma- og Allergiforbund).
Den allergivenlige maling fra Jotun har desuden den fordel, at den ikke afgiver stærk malinglugt, mens du påfører den. Samtidig er den nem at arbejde med og giver uden problemer en flot finish.
Det gør den utroligt behagelig at male med og giver jer tryghed fra første strøg.
Den allergivenlige maling er både en fordel for dig, der allerede har allergi over for en eller flere stoffer i maling og dig, der vil undgå at udvikle en allergi.

Hvad betyder allergivenlig maling?
SENS-serien er allergivenlig, idet den ikke indeholder stoffet MI (methylisothiazolinone). MI er et meget almindeligt brugt konserveringsmiddel, som får maling til at holde længere. Desværre er stoffet også efterhånden almindeligt kendt for at fremkalde allergiske reaktioner – også efter at det
er tørret på din væg derhjemme.
Derfor er Jotun SENS lavet helt uden brug af MI. Nogle allergikere reagerer desuden på en kombination af forskellige stoffer. Disse kombinationer er der også taget højde for i udviklingen af Jotuns allergivenlige maling.
Det er endnu ikke et krav fra producentens side, at de deklarerer, hvorvidt en maling indeholder fx MI. Men når du køber Jotun SENS, kan du vide dig sikker på, at din maling er fri for allergifremkaldende stoffer såsom MI – der blandt andet findes i de fleste vandbaserede malinger.

Mal dit hjem med allergivenlig Jotun SENS
Ja, allervenlig maling er også velegnet til soveværelset, børneværelset og køkkenet, hvor du laver mad. I SENS-serien kan du både finde loftmaling samt væg- og træmaling. Derfor kan du altså få malet alle ønskede overflader i hjemmet med den allergivenlige maling.
Da malingen ikke indeholder konserveringsmidler og opløsningsmidler, er den særligt velegnet til alle helseinteresserede, som er på jagt efter et sundere alternativ til traditionel maling.
Hvis du har nogen som helst spørgsmål omkring Jotuns allergivenlige malingtyper, så sidder vi klar på telefon og mail til at vejlede dig til det rette valg.
3 gode tips når du påfører Jotun SENS
Jotun SENS er en hurtigttørrende maling, da den er vandfortyndbar og fri for opløsningsmidler. For at få det allerflotteste resultat er det derfor en god idé at følgende disse råd:

1. Arbejd hurtigt og gerne på mindre områder ad gangen. Maler du fx paneler, så mal ét bræt i sin fulde længde ad gangen.

2. Husk at lufte ud. Selv om malingen ikke afgiver dampe, skal du sørge for at lufte ud. Høj luftfugtighed og lav rumtemperatur forlænger nemlig tørretiden.

3. Mal to strøg på én dag. Maler du første omgang om morgenen, kan du sagtens nå at give dit maleprojekt anden omgang samme dag. Husk, at første lag skal være helt tørt, før du begynder på andet lag.

Bonusinfo: Faktisk er Jotun SENS den eneste maling til dato, der er godkendt af NAAF, som er kendt for at have ultrastrenge kriterier.