Mal badeværelse: Sådan gør du - Malprivat.dk

Mal badeværelse: Sådan gør du

Står du overfor at skulle male dit badeværelse, kan du godt bruge almindelig maling. Det kan du dog kun gøre de steder, hvor det ikke bliver vådt. Skal du male i selve vådrumszonen, er det ikke muligt at bruge almindelig maling. Til dette formål skal du bruge maling til en vådrumszone.

Du kan også finde badeværelsesmaling, der er en maling med en højere glans. Vælger du en maling med højere glans, vil det være mere modstandsdygtighed overfor fugt, skimmel og lignende ting.

Skal du male hele dit badeværelse, får du derfor brug for to typer maling: almindelig maling og vådrumsmaling.

Maling af badeværelse uden for vådrumszonen

Skal du male vægge i dit badeværelse (eller andet vådrum), er det en god idé at bruge en såkaldt badeværelsesmaling. Det minder om almindelig maling, men der er en lille forskel. Du kan dog også sagtens vælge almindelig maling til maling af badeværelse.

Vil du have det bedst mulige resultat, så mal badeværelse med badeværelsesmaling. Her er der nemlig tale om en type maling, der er lavet til formålet. Tro dog ikke, at du ikke kan få et fint resultat med almindelig maling - det kan du nemlig sagtens.

Når du skal vælge maling til dit badeværelse, bør du gå efter en maling med høj glans. Du bør vælge en maling med glans 25 eller 30 til badeværelset. Det sikrer nemlig, at det kan modstå fugt og at vand ikke kan trænge ind i væggen. Derfor er det modstandsdygtig over for fugtskader og skimmelsvamp.

Det anbefales, at du ikke vælger højere glans, da det vil medføre, at dine vægge bliver meget blanke. Det er de færreste, der mener, at det er pænt, at en væg er meget blank. Det vil gøre dem mere modstandsdygtige, men det er der dog ikke behov for.

Maling af badeværelse inden for vådrumszonen

Har du planer om at male i det område, hvor det bliver vådt på badeværelset, er det vigtigt, at du køber decideret vådrumsmaling. Det egner sig særligt godt til at male på badeværelset, og kan faktisk også bruge til maling af fliser.

For at sikre, at det er modstandsdygtig overfor vand, er der tale om en maling, der er baseret på akryl, som er kombineret med polyuretan. Dette er med til at sikret, at malingen ender med at have en helt vandafvisende overflade. Det medfører også, at den er nem at gøre ren.

Inden du maler med denne type maling, er det vigtigt, at du gør brug af vådrumsmembran. Det er dog ikke en erstatning for membranen, som er meget vigtig. Det ændrer selvfølgelig ikke på det faktum, at det er afgørende, at der er gjort brug af en vådrumsmembran.

Væggen skal være i god stand

Hvis du har et ønske om at male med vådrumsmaling, skal det ske på en væg, der er i god stand. Det vil sige, at du skal sørge for at få gjort op med skader, hakker, mug eller skimmel, inden du går i gang med vådrumsmaling. Det samme gælder for dine silikonefuger.

Det er naturligvis også vigtigt, hvis du skal male andre vægge, men især vådrummet er det vigtigt, at du er opmærksom på mug og skimmel. Selvom du maler det over med vådrumsmaling, forsvinder det nemlig ikke af denne grund.

Vådrumsmaling kan bruges til fliser

Vådrumsmaling kan ikke blot bruges til at male dine vægge. Du kan faktisk også bruge det til maling af dine fliser, hvis du ønsker dette. Det er naturligvis en klar fordel, da det er en både nem og effektiv måde, hvorpå du kan friske dit badeværelse, køkken eller lignende op.

Inden du går i gang med at male fliser med vådrumsmaling, er det vigtigt, at du sørger for at fjerne det værste kalk og snavs. Det gør du lettest ved at slibe dine fliser med finkornet sandpapir (gerne korn 180), så de er en smule ru og klar til at tage imod malingen.

Ydermere er det også vigtigt at nævne, at du ikke bør male direkte på dine fliser. Derimod skal du sørge for at give dem noget hæftegrunder, som skal have lov til at tørre i 12 timer. Når det har fået lov til dette, er du klar til at give dine fliser en omgang vådrumsmaling.

Køb maling til badeværelse hos Malprivat

Har du besluttet at give dit badeværelse en opfriskende omgang maling? I så fald er det vigtigt, at du får købt maling, der egner sig til formålet. Det kan du heldigvis gøre lige her hos Malprivat, hvor vi har et stor udvalg af maling til badeværelset.

Blandt vores udvalg finder du naturligvis maling til både i og udenfor vådrumszonen. Uanset hvor på dit badeværelse, det er planen, at du skal male, er du derfor garanteret, at du her hos os vil kunne finde maling, der egner sig til dette formål.

Vælg mellem en lang række farver

Du skal ikke være bekymret for, om du kan finde maling i en farve, der falder i din smag. Hos Malprivat forhandler vi nemlig maling fra norske Jotun, der laver maling i mere end 100 forskellige farver. Derfor er der selvfølgelig også en farve, der tiltaler dig.

Er du i tvivl om farven, tilbyder vi, at du kan bestille en farveprøve. Hvis du bestiller en spand maling på over 2,7 liter, trækker vi prisen for din farveprøve fra. Ønsker du at teste flere forskellige farver, så du er sikker på at vælge den rette, er dette naturligvis også muligt.