Tjek vejrudsigten inden du maler udenfor - Malprivat.dk

Tjek vejrudsigten inden du maler udenfor

Tjek vejrudsigten inden du går i gang med at male udenfor

Når du skal svinge malerpenslen indenfor, er vejrudsigten ikke ligeså betydningsfuld, som når du gør det udenfor.

Foråret nærmer sig med hastige skridt, og det betyder også, at der er rigtig mange, der går i gang med at friske træværket op, hvad enten det drejer sig om vinduerne, træstakittet eller carporten.

Inden du kaster dig ud i arbejdet med maling og pensler, så er det vigtigt, at du har vejret for øje. Godt nok siger kalenderen snart forår, men det er ikke ensbetydende med, at vejrguderne er med os. Hvis der er vådt eller fugtigt udenfor, når du påfører din træbeskyttelse, opnår du nemlig dårlige resultater.

Her hos Malprivat vil vi med denne her guide vejlede dig i, hvordan du får de absolut bedste resultater.

1: Du opnår det bedste resultat med udendørsmaling, hvis du maler mellem maj og september

2: Selv om det er bedst at male mellem maj og september, skal du alligevel lige tjekke vejrudsigten, for temperaturen skal helst være 10-25 grader, og der skal være tørt udenfor. Det er derfor vigtigt, at du har god tid – vi bor trods alt i Danmark, hvor vejrguderne ikke altid er med os

3: Det er derfor vigtigt, at vejrudsigten lover tørvejr i mindst nogle dage frem/en uge, så du er sikker på, at din maling tørrer ordentligt

4: Selv om vejrudsigten viser godt vejr, kan det have regnet op til, du går i maler-planer. Hvis du vil opnå det bedste resultat, så sørg for at måle fugten i dit træværk med en fugtmåler. Der må ikke være mere end maks 15 procent fugt i. Det er mest fugtigt om natten, så du skal ikke begynde på malerarbejdet før opad dagen, så kan træværket nemlig nå at tørre.

5: Selv om vejret skal være tørt, så sørg for at undgå direkte sollys, når du har påført træbeskyttelsen. Det vil nemlig gøre, at træbeskyttelsen når at tørre og derfor ikke når dybt nok ned i træværket.